Min Data: Top 3 Data Nyheder – Uge 15

Top 3 Data Nyheder — Uge 15

Så er der interessant læsning af de, efter min mening, tre vigtigste nyheder fra sidste uge omkring din data. Det hander om en meget omtalt fuck-finger, Google diskrimination og Google der opdaterer deres måde at tracke dig på.

God læselyst!


1. Familien til dreng, der rakte ‘fuck’ på omtalt billede, klager over Mette Frederiksen til Datatilsynet

Hvorfor er det vigtigt at vide? Det handler ikke om den omtalte fuck-finger, men om samtykke. Da Mette Frederiksen (som politiker) lagde billedet på sine sociale medier, handler det om at det er nogle billeder, hvor der er genkendelige personer på. Det må man ikke gøre, kun med samtykke. For et billede er data, og her gælder GDPR (Persondataforordningen). Familien forventer at køre en sag ved Datatilsynet.

Læs hele historien her 👇

Link: https://nyheder.tv2.dk/samfund/2021-04-07-familien-til-dreng-der-rakte-fuck-paa-omtalt-billede-klager-over-mette


2. Google Blocks Advertisers from Targeting Black Lives Matter YouTube Videos

Hvorfor er det vigtigt at vide? Hvis man tror at internettet, eller her Google, er neutrale i deres måde at sætte deres service sammen, så er svaret nej.

Du kommer nok ikke til at indrykke en annonce på YouTube. Men hvis du ville støtte Black Lives Matter Youtubere med en reklame-annonce i deres video, så har Google en blokeringsliste, på ting du ikke må søge på. Problemet er at denne blokeringsliste gør det meget svært for annoncører at finde Black Lives Matter Youtubere og videoer. Men der er intet problem med at søge og finde videoer på “All Lives Matter” and “White Lives Matter”. Hmmm 🤔

Læs artiklen her 👇

Link: https://themarkup.org/google-the-giant/2021/04/09/google-blocks-advertisers-from-targeting-black-lives-matter-youtube-videos


3. Google Is Testing Its Controversial New Ad Targeting Tech in Millions of Browsers. Here’s What We Know.

Hvorfor er det vigtigt at vide? Snart er der ikke flere småkager tilbage. Med småkager, mener jeg Cookies. Cookies er det der gør at Google i deres Chrome browser, kan følge dig rundt på internettet. Cookies er blevet udfaset af mange andre browsere, og snart Google selv. Men er klar med en indskifter.

Det tester Google nu, på 5% af Chrome browser brugere (uden de ved det), så de stadig kan følge os rundt på internettet, så du kan få vist en reklame for solscreme, lige efter du købte din ferie til sydens sol til sommer.

Læs mere her 👇

Link: https://www.eff.org/deeplinks/2021/03/google-testing-its-controversial-new-ad-targeting-tech-millions-browsers-heres


Photo by Alex Motoc on Unsplash

Læs mere om data her 👇