Top 3 Data Nyheder — Uge 2

Top 3 Data Nyheder — Uge 2

Her får du de tre, efter min mening, vigtigste nyheder fra sidste uge omkring din data. Det hander om to fonde der vil formidle dataanvendelse til masserne, hvad Whatsapp egentlig tracker og mangelfuld medie dækning af teknologi og data.


1. 100 mio. kr. skal ruste demokratiet til kunstig intelligens

Hvorfor er det vigtigt at vide? Demokratiet bliver i stigende grad påvirket af, at beslutninger, som bliver truffet automatisk på grundlag af data og avancerede algoritmer. Det er de færreste kan gennemskue hvordan det foregår. Læs hvordan VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN vil gøre det, her👇

Link: https://veluxfoundations.dk/da/content/100-mio-kr-skal-ruste-demokratiet-til-kunstig-intelligens


2. Whatsapp får solide privacy-tæv i den seneste privacy-opgørelse fra Apple

Hvorfor er det vigtigt at vide? Facebook og Facebook-ejet platforme har i lang tid udnyttet at de frit kan tracke alt data på dig, men nu blæser vinden i en anden retning, læs mere hvad Messenger og Whatsapp tracker på dig 👇

Link: https://www.version2.dk/artikel/whatsapp-faar-solide-privacy-taev-seneste-privacy-opgoerelse-apple-1091880


3. Dækker du også tech for lidt? Eksperter kritiserer mediernes tech-dækning

Hvorfor er det vigtigt at vide? Det er primært ment til journalister og lignende, men fandt den relevant, da det præcis er det som er hele formålet med “Min Data”. Fordi vi ikke bliver mindet om hvordan tech giganter udnytter os og hvordan fremtiden kommer til at se ud. Et citat fra artiklen:

“især dataanvendelse — gennemsyrer alle aspekter af vores liv: Beslutninger i den offentlige sektor, vores forlystelsesliv og privatsfære”

Læs mere her 👇

Link: https://journalisten.dk/daekker-du-ogsaa-tech-for-lidt-eksperter-kritiserer-mediernes-tech-daekning/

Læs mere om data her 👇