Top 3 Data Nyheder — Uge 3

Top 3 Data Nyheder — Uge 3

Her får du de tre, efter min mening, vigtigste nyheder fra sidste uge omkring din data. Det hander om en konference om sundhedsdata, ulovlig logning af teledata og digital corona-pas.

God læselyst!


1. Brug af sundhedsdata

Hvorfor er det vigtigt at vide? I sidste uge var der en online konference, hvor Danske Regioner, KL, Danske Patienter m.fl. var arrangør. Men hvad kan vi bruge alt den selvskabte sundhedsdata til, som vi producerer fra apps og smartwatches? Og hvad med sikring af privatlivet, når vi deler personlig sundhedsdata? Læs mere eller se konferencen her 👇

Link: https://www.regioner.dk/sundhed/digitalt-sundhed-for-dig/brug-af-sundhedsdata


2. Ændring af ulovlig masseovervågning udskydes for femte gang

Hvorfor er det vigtigt at vide? Teleselskaberne masseindsamler din data, selvom EU har sagt at det er ulovligt. Så der skal findes på nye regler, og det regelsæt kommer til efteråret, så ordensmagten stadig kan anvende teledata i kriminelle sager. Selvom de så får adgang til vores allesammens teledata.

»Det er mig en gåde, at Danmark ikke har rettet ind allerede. Det er alt for grænseoverskridende og burde være stoppet for længst,« siger it-sikkerhedsekspert Jørn Guldberg.

Link: https://www.berlingske.dk/politik/aendring-af-ulovlig-masseovervaagning-udskydes-for-femte-gang

Eller se samrådet her: https://www.ft.dk/udvalg/udvalgene/REU/kalender/52615/samraad.htm


3. Microsoft, Salesforce og Oracle arbejder på digitalt corona-pas

Hvorfor er det vigtigt at vide? Vil du stole på at din sundhedsdata er i sikre hænder hos Microsoft (laver alt), Salesforce (holder styr på virksomheders kundedata) og Oracle (benhandler data i skyen)? Umiddelbart kommer det ikke til at ske, da flere lande ikke er lune på at udlevere de oplysninger.

Læs mere her 👇

Link: https://www.computerworld.dk/art/254959/microsoft-salesforce-og-oracle-arbejder-paa-digitalt-corona-pas

Læs mere om data her 👇