Min Data: Top 3 Data Nyheder – Uge 44

Top 3 Data Nyheder - Uge 44

Så er der interessant læsning af de, efter min mening, tre vigtigste nyheder fra sidste uge omkring min og din data.

Det handler om:

  • Facebook = Meta
  • SMS’erne alle vil læse
  • Sundhedsteknologi hindres af GDPR

God læselyst!


1. Firmaet bag Facebook skifter navn

Hvorfor er det vigtigt at vide? Jeg arbejder hos en virksomhed, som har lavet navneændring. TDC. De hedder nu Nuuday. Men har stadig de samme virksomheder under sig. Yousee, Blockbuster, Hiper, Telmore etc. Det er nok fordi at, ikke alle tilegner TDC navnet noget positivt. Så, nogen tror man kan fikse det med en navneændring. Så det gør Facebook også. Google har også skiftet moderselskabet til Alphabet.

Hvorfor gør de så det? Fordi hver gang du hører ordet Facebook, så kommer du højst sandsynligt til at tænke på deres lemfældige omgang med vores data, unge mennesker får dårligere selvværd og mange mange af de andre sager. Så hvis de nu hedder Meta, så glemmer vi det jo nok? Nok ikke.

Læs en humoristisk gennemgang af livet i Metaverse, skrevet af The New Yorker

Læs mere her 👇

Link: https://nyheder.tv2.dk/tech/2021-10-28-firmaet-bag-facebook-skifter-navn


2. Politiet skal forsøge at genskabe Mette Frederiksens slettede sms’er

Hvorfor er det vigtigt at vide? Den her sag stinker. Måske ikke lige så meget som da minkene skulle brændes. Men det er tæt på. Statsministeren har sagt: “- Jeg er blevet rådgivet af Statsministeriet til at have automatisk sletning af blandt andet sikkerhedshensyn. Jeg har ikke mulighed for at gå yderligere ind i de tekniske ting omkring det”.

Så Mette har slettet sine SMS’er. Det kan du også gøre, men som mange andre ting der sker gennem teknologi, og har lagt et spor af data hen ad vejen, kan det muligvis genskabes.

Så husk: Internettet (teknologi) glemmer aldrig.

Læs hele historien i artiklen 👇

Link: https://www.dr.dk/nyheder/politik/politiet-skal-forsoege-genskabe-mette-frederiksens-slettede-smser


3. WHO-chef kritiserer GDPR: »Den er ikke egnet til digital sundhedsteknologi«

Hvorfor er det vigtigt at vide? »GDPR er ikke egnet til at sætte den nødvendige ramme for digital sundhedsteknologi og telemedicin. Vi er nødt til at bevæge os fra et ensidigt fokus på databeskyttelse til en mere balanceret afvejning af fordele og ulemper, og kommissionen må arbejde hårdt for at løse det her problem,« siger Clayton Hamilton, leder af Digital Health ved WHO.

Clayton argumenterer for en alt-eller-intet-opfattelse fra forskellige lande, så de er meget henholdene med at levere analyser og data til WHO. Set fra min side, er jeg da glad for at der en kritisk tilgang til “bare at levere data, fordi der er nogen der har brug det”. Men mere, som Clayton selv siger, en balanceret tilgang, hvor WHO ikke bare kan få landene til at levere data, men skal gennem en proces. For at sikre at etik og sikker håndtering er en del af anvendelse af sundhedsdata.

Læs hele historien her 👇

Link: https://www.version2.dk/artikel/who-chef-kritiserer-gdpr-ikke-egnet-digital-sundhedsteknologi-1093519


Læs mere om data her 👇