Min Data: Top 3 Data Nyheder – Uge 22

Top 3 Data Nyheder - Uge 22

Hejsa.

Efter en lang weekend, har du hermed sidste uges data nyheder. Lad os komme i sving. De tre vigtigste nyheder fra sidste uge omkring min og din data. Det handler om:

  • Et øje i det høje
  • Teleindustrien glad for kommende lognings-ændringer
  • Kapløbet om at skjule din stemme

God læselyst!


1. Et øje i det høje

Hvorfor er det vigtigt at vide? Ingen nyhed, at jeg lytter til mange podcasts indenfor data. Del & Like er diskutere digitale dilemmaer, med styrkvinden Christiane Vejlø som erfaren kaptajn. De tager overvågning under lup, omkring hvordan vi overvåges, både fysisk og digitalt.

Data indsamlet i dag, ved du ikke hvad data bliver brugt til i morgen. Michael Jarlner

Især det med, at vi generelt, ikke har taget den demokratiske samtale om hvordan teknologi skal være til gavn for os mennesker, i stedet for at det bare anvendes for at spare penge eller tjene penge. Meget sigende, siger panelist ledelsesmedlem af Kritik Digital Thomas Vik, at det at være IT-ordfører for Folketingsmedlemmer, er ligeså uinteressant som at være kirke ordfører. Det må meget gerne ændre sig. Hurtigt.

Lyt her 👇

Link: https://www.spreaker.com/user/16381714/7-et-oeje-i-det-hoeje


2. Teleindustrien glad for kommende lognings-ændringer: »Samlet set står vi et bedre sted«

Hvorfor er det vigtigt at vide? Endelig lidt godt nyt indenfor general telelogning. Efter en EU dom, er vi i Danmark endelig ved at ændre hvad eks. politiet kan bruge teledata til. Som Jakob Willer, der er direktør i Teleindustrien siger: “Vi har fået begrænset anvendelsen af generel og udifferentieret logning, der er en proces i gang om den målrettede logning.”

Læs hele historien i artiklen 👇

Link: https://www.version2.dk/artikel/teleindustrien-glad-kommende-lognings-aendringer-samlet-set-staar-vi-et-bedre-sted


3. Kapløbet om at skjule din stemme

Hvorfor er det vigtigt at vide? Jeg tror bare at jeg lader første afsnit at artiklen tale for sig selv, om hvordan biometrisk data som vores stemmer kan sige rigtig meget om os. Citat: “Det er nemt at aflæse, om du er spændt eller ked af det. Men maskiner kan lære meget mere: at udlede din alder, køn, etnicitet, socioøkonomiske status, sundhedsmæssige forhold og mere. Forskere har endda været i stand til at generere billeder af ansigter baseret på informationen indeholdt i enkeltpersoners stemmedata.”

Læs hele historien her 👇 (Eng)

Link: https://www.wired.co.uk/article/voice-recognition-privacy-speech-changer


Bonus

Titel: Your Tim Hortons Coffee App Knew Where You Were at All Times

Link: https://www.wired.com/story/tim-hortons-coffee-app-location-data-tracking/

Titel: Vodafone is launching a whole new method of user tracking

Link: https://www.techradar.com/news/vodafone-is-launching-a-whole-new-method-of-user-tracking

Titel: Folk vinker til et hologram af Dronning Elizabeth

Link: https://twitter.com/malonebarry/status/1533451042070876161

Læs mere om data her 👇