ER DU OPMÆRKSOM PÅ SPAMBLOGS?

Jeg er på jagt efter en emhætte. Jeg ved meget lidt om emhætter. Jeg Googler. Kender du det?

Jeg skrev “bedst i test” eller noget lignende. Og så begyndte et sandt bombardement af hjemmesider, der gør sig i “forbruger tests”.

Det gør de bare ikke. De er kun til for, at du klikker ind og tror, at de reelt har testet noget af det, du søger. Det er dét, man kalder spam blogs. De tjener penge på, at du klikker videre fra deres side til dem, de linker til.

Nedenstående er nogle af de hjemmesider:

bedsteitest.dk

koekkenunivers.dk

forbrugsguiden.dk

bomagasinet.dk

testfabrikken.dk

De “snyder” sig til en høj placering, når du Googler “bedst i test af X”. (Læs hvordan til sidst).

Så derfor, vær varsom med at tage deres ord for gode varer.

Hvordan kan man så gennemskue, om det er en spamblog/site?

* Har de en “Om side”, hvor det virker troværdigt?

* Virker navne og billeder på artikler troværdige?

* Hvis du Googler noget af teksten, kommer det så frem på andre sider, eksempelvis fra Forbrugerrådet Tænks tests.

* Gå ind på DK Hostmaster A/S og søg på hjemmesiden, og se hvem der står bag siden. I mange af de ovenstående er det marketingbureauet Obsidian Media.

Hvis du vil vide mere om spamblogs, og hvordan de kommer i toppen af din Google søgning (linkbuilding), så læs/lyt til denne fremragende artikel fra

Zetland af Frederik Kulager. 👇

“Bureauerne opkøber gamle domæner og betaler studentermedhjælpere 15 øre per ord for at skrive indlæg med links til kunders sider. Indlæggene er ligegyldigt indhold, som er skrevet af fra internettet. Måske endda fra andre spamblogs. Det er det, 99 ud af 100 bureauer i Danmark gør, og det fylder internettet op med skrald. Og de gør det kun for at please Google”.

https://www.zetland.dk/historie/sO0EQPPw-aOZj67pz-7ba1e?fbclid=IwAR3f6jteFjrJtiTHQnlbTNIQMfTDukK3Ko_orHjNJ8tCzpKHYGkyatBWI9w

Læs mere om data her 👇