Top 3 Data Nyheder — Uge 5

Top 3 Data Nyheder — Uge 5

Her får du de tre, efter min mening, vigtigste nyheder fra sidste uge omkring din data. Det hander om Facebook´s nye Tilsynsråd, LEGO og hvordan Facebook sammensætter dit nyheds feed.

God læselyst!


1. Announcing the Oversight Board’s first case decisions

Hvorfor er det vigtigt at vide? Facebook er blevet kritiseret for at tillade alt for meget, eller modererer indholdet for meget. Nu har de nedsat et Tilsynsråd, bl.a. med Helle Thorning-Schmidt som medlem.

Læs om Tilsynsrådet her og de afgørelser de er kommet frem til 👇

Link: https://oversightboard.com/news/165523235084273-announcing-the-oversight-board-s-first-case-decisions/?ref=shareable

Link: https://www.version2.dk/artikel/helle-thorning-schmidt-facebooks-tilsynsraad-deler-lussinger-ud-giganten-1092006


2. LEGO lancerer Vidiyo – En slags TikTok til et yngre publikum

Hvorfor er det vigtigt at vide? Mangt og meget er skrevet om TikTok´s brug af brugernes data. Hvis du har eller har haft TikTok på din telefon, har de suget rigtigt meget af din data. Da der er rigtig mange unge/børn på platforme, virker det til at der er brug for “et sikkert” alternativ.

Det kommer LEGO nu med

Da LEGO VIDIYO kræver forældresamtykke, anonymitet og ekstern kontrol af alt indhold, der uploades til app-feedet, kan forældre være forvisset om, at deres børn er i trygge hænder, når de slipper kreativiteten løs online,

Læs mere her 👇

Link: https://www.techtossen.dk/lego-lancerer-vidiyo-en-slags-tiktok-til-et-yngre-publikum/


3. How machine learning powers Facebook’s News Feed ranking algorithm

Hvorfor er det vigtigt at vide? Den her er til nørderne 🖖🏻. Vi er mange som gerne vil kigge ind under motorhjelmen på Facebook, på især hvordan de orkestrere vores nyheds feed. Kort fortalt, så gøres det ved en avanceret algoritme som prøver at forudsige, hvilket indhold der betyder mest for hver person for at understøtte en mere engagerende og positiv oplevelse af Facebook. Om det så reelt lykkes, er en anden snak.

Nørd igennem her 👇

Link: https://engineering.fb.com/2021/01/26/ml-applications/news-feed-ranking/

Læs mere om data her 👇