Top 3 Data Nyheder — Uge 6

Top 3 Data Nyheder — Uge 6

Så er der frokost læsning, om de tre, efter min mening, vigtigste nyheder fra sidste uge omkring din data. Det hander om teledata-skandalen, AI til at forudsige mistrivsel og menstruationscyklus data.

God læselyst!


1. Ingen sager bliver genåbnet efter politiets teledata-skandale

Hvorfor er det vigtigt at vide? Systemet skulle konvertere rådata fra teleselskaber til et mere overskueligt format, men data, der ikke skulle frasorteres i processen, røg alligevel i skraldespanden.

Men nu er det kommet frem, at det ikke har påvirket op i mod 5.000 straffesager 👇

Link: https://www.version2.dk/artikel/ingen-sager-bliver-genaabnet-efter-politiets-teledata-skandale-1092032


2. Gladsaxe-modellen spøger: Nyt AI-projekt skal forudsige mistrivsel hos børn

Hvorfor er det vigtigt at vide? Vi prøver at forudsige, om børn mistrives. Vi kobler en masse data sammen, og giver barnet en score fra 1-10. En score der fortæller om barnet er i risiko for at mistrives eller ej på både kort og lang sigt. Det har bare fået socialrådgivere til at ændre deres efterfølgende, for har maskinen ikke altid ret?

Læs mere om sagens gang hos Version2 og en dybdeborende artikel hos Zetland 👇

Link: https://www.version2.dk/artikel/gladsaxe-modellen-spoeger-nyt-ai-projekt-skal-forudsige-mistrivsel-hos-boern-1089919

Link: https://www.zetland.dk/historie/s8YxAamr-aOZj67pz-e30df


3. App-data fra 3,3 millioner kvinder viser, hvor meget cyklus påvirker humøret

Hvorfor er det vigtigt at vide? Vi slutter af med sundhedsdata. 3.3 mil har givet en sundhedsapp adgang til at tracke deres humør, i gennem deres menstruationscyklus. Resultaterne viser, at kvindernes humør bliver påvirket af både ugedage, årstider og mærkedage som juleaften eller fødselsdage.

Læs om flere resultater og observationer her 👇

Link: https://www.dr.dk/nyheder/viden/kroppen/app-data-fra-33-millioner-kvinder-viser-hvor-meget-cyklus-paavirker-humoeret

Læs mere om data her 👇