Min Data: Top 3 Data Nyheder – Uge 10

Top 3 Data Nyheder — Uge 10

Så er der interessant læsning, efter min mening, tre vigtigste nyheder fra sidste uge omkring din data. Det hander om Skatteguiden (igenigen), ingen cookies fra Chrome og indlæg om vores databaseret samfund.

God læselyst!


1. Populær skatteapp blev bestormet af danskerne – men nu vil 6000 have slettet deres data

Hvorfor er det vigtigt at vide? Som jeg skrev i sidste uge, så forstod jeg ikke, hvorfor så mange danskere hoppede på Skatteguiden, og udleverede deres data. Nu hvor medierne har taget den kritiske vinkel, er det måske ved at gå op for os, hvordan vi smider rundt med vores personlige data.

Læs mere her 👇

Link: https://nyheder.tv2.dk/samfund/2021-03-04-populaer-skatteapp-blev-bestormet-af-danskerne-men-nu-vil-6000-have-slettet-deres

Link: https://www.dr.dk/nyheder/penge/her-er-hvorfor-eksperter-i-databeskyttelse-aldrig-kunne-finde-paa-bruge-populaer


2. Google says once third-party cookies are toast, Chrome won’t help ad networks track individuals around the web

Hvorfor er det vigtigt at vide? Er Googles afvisning af tredjepartscookies i virkeligheden bare et forsøg på afskære andre spillere fra markedet for digital markedsføring? Eller er det faktisk for at beskytte os, brugernes, privatliv på nettet?

Læs artiklen her 👇

Link: https://www.theregister.com/2021/03/03/google_internet_tracking_pledge/


3. Data er magt

Hvorfor er det vigtigt at vide? Peter fra Prosa, sætter lidt ord på hvordan vi som borgere, skal være meget bevidste om hvem der har vores data, og hvordan det bruges. Både til at øge vores livskvalitet, men også grundbund for at sende os ned af en forkert vej.

“Netop fordi data ligger til grund for stort set alle beslutninger, der vedrører vores liv og fællesskab, er det en væsentlig magtressource at være blandt dem, der udvælger, producerer og distribuerer data”

Læs alle artiklens pointer her 👇

Link: https://www.prosa.dk/artikel/data-er-magt/


Photo by Brett Jordan on Unsplash

Læs mere om data her 👇