Top 3 Data Nyheder — Uge 9

Så er der interessant læsning, om de tre efter min mening, vigtigste nyheder fra sidste uge omkring din data. Det hander om en hacket turisatraktion, dit ansigt bliver til data i butikken og mulighed for tidlig årsopgørelse mod alt din data.

God læselyst!


1. Hacker kræver penge fra dansk turistattraktion: ’Jeg har data fra jeres 78.000 kunder’

Hvorfor er det vigtigt at vide? Kan du huske hvilken data du har opgivet til hvilke virksomheder? Det er en god idé at vide, eller få det slettet (GDPR). Hvis en virksomhed, som i dette tilfælde er Bridgewalking i Middelfart, får stjålet deres data.

Læs mere her 👇

Link: https://www.dr.dk/nyheder/seneste/hacker-kraever-penge-fra-dansk-turistattraktion-jeg-har-data-fra-jeres-78000-kunder


2. Ugens Startup: Med avanceret ansigtsanalyse vil Justface Retail give fysiske butikker data-superkræfter

Hvorfor er det vigtigt at vide? Virksomheder vil gøre alt for at vide som meget om dig, som muligt. I lyset af at “kende deres kundegruppe”. Selvom det er anonymiseret, så er det vigtigt at vide at fysisk tracking nu rykker ind, når du handler ind.

”Vi har mulighed for at personalisere og skræddersy personaer ud fra, hvem der besøger butikker på forskellige tidsrum. Vi måler på over 35.000 datapunkter, (…) Vi kan jo give butikkerne en helt ny forbrugerindsigt – fra aldersgruppe, etnicitet, humør og køn til tidspunkt på dagen, bevæge mønstre og meget mere.”

Læs mere om hvordan det foregår 👇

Link: https://techsavvy.media/ugens-startup-med-avanceret-ansigtsanalyse-vil-justface-retail-give-fysiske-butikker-data-superkraefter/


3. Ny app åbner for smugkig: Se om du skal have penge tilbage i skat

Hvorfor er det vigtigt at vide? Intet i verden er gratis. Og specielt når du får en ydelse leveret, som er tilfældet her. Skatteguiden er en app, som giver dig adgang til mulige skattefradrag, som du ikke får i dag. Dog skal du videregive meget personlige oplysninger, for denne ydelse.

“Man skal være opmærksom på, at man er i gang med at dele personlige oplysninger med en tredjepart, som man ikke kender. Og jo flere personer, man deler data med, desto større er risikoen for, at de oplysninger bliver misbrugt”, siger Henrik Larsen, bestyrelsesmedlem i Rådet for Digital Sikkerhed.

Som jeg lagde ud med, hvad hvis denne virksomhed bliver hacket?

Find oversigten over den mængden data som du deler og reference artiklen 👇

Link: https://www.skatteguiden.dk/privacy_policy

Link: https://fagbladet3f.dk/artikel/se-om-du-skal-have-penge-tilbage-i-skat


Photo by ev on Unsplash

Læs mere om data her 👇