Min Data – Det skal du se på CPH:DOX – Del 2

Det du skal se på CPH:DOX 2021

Dette indlæg er endnu en special, ligesom i går. For CPH:DOX er her snart, og her er der noget at komme efter, hvis du interesseret i teknologi.

Jeg er selv stor fan af dokumentarer. Derfor har jeg lavet en samlet liste over, hvad jeg syntes du skal se af film, indenfor teknologi området.

Vi kommer omkring en gal/genial videnskabsmand, Gen Z, the matrix og alt derimellem.

Film

A Glitch in the Matrix

Lever vi i virkeligheden i et computerspil? Er verden, som vi tror vi kender den, en illusion? Eller lever vi the matrix, hvor alt er forudbestemt af andre, end os selv?

Link: https://www.doxonline.dk/tv/a-glitch-in-the-matrix/1

In Silico

En genial videnskabsmand lancerer et 10-årigt projekt med at skabe en kunstig hjerne i en supercomputer. Følg neuro-forsker Henry Markram lancerer planen om at skabe en simulation af den menneskelige hjerne i en supercomputer.

Link: https://www.doxonline.dk/tv/in-silico/1

i Am Gen Z

I denne film går vi tæt på de unge og sociale medier. Hvordan påvirker sociale medier samfundet og vores selvopfattelse og mentale sundhed? Og er sociale medier og big tech det største sociale eksperiment i historien?

Link: https://www.doxonline.dk/tv/i-am-gen-z/1

All Light, Everywhere

Big data og ny teknologi har udvidet den politiske arena til at omfatte alle områder af livet. Filmskaber Theo Anthony ser på, hvordan synlighed, viden og magt faktisk hænger sammen i dag. Fokus er på skydevåben i USA, hvor vi ser emnet fra forskellige vinkler.

Link: https://www.doxonline.dk/tv/all-light-everywhere/1

The Gig is Up

Teknologi gør algoritmen til den nye mellemleder, arbejderen giver køb på sine rettigheder, og kundens ratings bestemmer, hvem der har et job i morgen. Lyder det interessant, så se den.

Link: https://www.doxonline.dk/tv/the-gig-is-up/1

The Brain

Som titlen hentyder til, så handler det om hjernen. Men også den kunstige hjerne. For kapløbet mellem den menneskelige og kunstige intelligens er i gang. Filmen følger forskere der kortlægger den menneskelige hjernes mysterier, samt de fremskridt der sker inden for AI.

Link: https://www.doxonline.dk/tv/the-brain/1

Enemies of the State

Det handler om familien DeHart. En klassisk amerikansk, konservativ og patriotisk familie på tre. Men sønnen Matt involverer sig i hacker-kollektivet Anonymous.  

Link: https://www.doxonline.dk/tv/enemies-of-the-state/1

In the Same Breath

Det handler om Covid-19. Det som fyldte hele 2020, og i dag. På baggrund af massive data – og sin egen personlige erfaring – gør Nanfu Wang status over, hvad der faktisk skete i 2020, og hvor det gik galt. 

Link: https://www.doxonline.dk/tv/in-the-same-breath/1

Håber du fandt det interessant og vil se noget til CPH:DOX.

God dag, Kristoffer

Læs mere om data her 👇