Min Data: Top 3 Data Nyheder – Uge 25

Top 3 Data Nyheder — Uge 25

Hey,

Så er der interessant læsning af de, efter min mening, tre vigtigste nyheder fra sidste uge omkring din data. Det handler det om:

  1. Iranske kvinder på Sociale Medier
  2. Smil for at komme ind på kontoret
  3. TikTok samler på biometrisk data

God læselyst!


1. Three Iraqi women explain how and why they stay anonymous online

Hvorfor er det vigtigt at vide? Jeg har fornylig fået øjnene op for mediet “Rest of World”. De fortæller historier om teknologi fra alle egne af verden, undtagen den vestlige. Derfor handler denne nyhed om Iranske kvinder, der i stigende grad bruger sociale medier til at kritisere tingenes tilstand og generelt ytre sig. Men de er fuldt ud klar over, at de skal være meget forsigtige. Derfor gør de alt for at være anonyme, så ingen “data spor” kan ledes tilbage til dem.

Læs de tre kvinders beretninger her 👇

Link: https://restofworld.org/2021/three-iraqi-women-explain-how-and-why-they-stay-anonymous-online/


2. Canon bruger ansigtsgenkendelse til at kontrollere ansattes smil

Hvorfor er det vigtigt at vide? “Hej chef, jeg kan desværre ikke komme på arbejde i dag. Jeg er ikke glad nok”. Det lyder måske tåbeligt, men er blevet en del af hverdagen hos Canon medarbejdere i Kina. I lyset af at “højne arbejdsmoralen og bedre effektivitet”, skal medarbejdere smile for at booke mødelokale, printe og for at kunne komme ind på kontoret.

Dette er bare endnu en mulighed, som virksomheder kan bruge din data til. Påvirke den psykologiske tilstand af dig som medarbejder.

“So now the companies are not only manipulating our time, but also our emotions,” one Weibo user said

Læs hele historien i artiklen 👇

Link: https://www.version2.dk/artikel/canon-bruger-ansigtsgenkendelse-at-kontrollere-ansattes-smil-1092816

Link (Eng): https://www.businessinsider.com/workers-at-chinese-office-have-to-smile-at-ai-camera-2021-6?r=US&IR=T


3. TikTok Has Started Collecting Your ‘Faceprints’ and ‘Voiceprints.’ Here’s What It Could Do With Them

Hvorfor er det vigtigt at vide? Hvis du ikke lige kender TikTok endnu, så er det app hvor man laver videoer, med forskelligt indhold. TikTok har tidligere været i vælten og retsforfulgt for deres brud på indsamling af data fra deres brugere. Denne gang omhandler det om potentiel lagering af ansigtsgenkendelse og stemmegenkendelse af brugerne. TikTok siger at de kun deler denne data i forretnings øjemed. Men fordi yngre mennesker i høj grad bruger denne app, så er det op til forældrene at informere om konsekvenserne af denne type dataindsamling. Det er sjovt at kunne få hundeører, men ikke hvis din biometriske data (ansigt/stemme) bliver delt med andre virksomheder, regeringer osv.

Læs hele historien her 👇

Link: https://time.com/6071773/tiktok-faceprints-voiceprints-privacy/


!BONUS! Der har været DJØF festival på Bornholm, Folkemødet. Anna Beck har lavet et netværksanalyse over debatdeltagere, for at se hvem der er mest på scenen og med hvem. Se den her 👇
Link : https://twitter.com/annabthelin/status/1405452132153806850

Læs mere om data her 👇