Min Data: Top 3 Data Nyheder – Uge 24

Så er der interessant læsning af de, efter min mening, tre vigtigste nyheder fra sidste uge omkring din data. Det handler det om data til tøj kollektioner, opgradering af oversættelser på dansk og gyserhistorie i din stue.

God læselyst!


1. Kinesisk app tager verdens unge med storm

Hvorfor er det vigtigt at vide? Data er blevet en kilde til at lave sæson baseret tøj, som kunder vil have. Den kinesiske app Shein suger data fra forskellige sociale medier. Så basere de næste kollektion på hvad folk liker/interagere på sociale medier. Det nye er at der går fem til syv dage, så er den nye kollektion klar til at blive afsendt til kunderne. Der selvfølgelig en hage eller to 👇

Shein samler data om brugernes adfærd og deler den med et ukendt antal samarbejdspartnere. Samtidig oplyser de, at deres persondatapolitik kan ændre sig til enhver tid. Det er problematisk, for som forbruger har du dermed ingen kontrol over din data, siger Mads Reinholdt.

Læs mere her 👇

Link: https://nyheder.tv2.dk/2021-06-06-kinesisk-app-tager-unge-med-storm-ogsaa-i-danmark


2. ITU-ledet forskningsprojekt vil forbedre kvaliteten af maskinoversættelser

Hvorfor er det vigtigt at vide? Når vi prøver at bruge Google Translate, kommer den mange gange med forkerte oversættelser. Men nu vil IT Universitet i København være med til at opgradere muligheden for, at oversættelser, blandt andet, blive bedre og skarpere.

“Kort sagt og med terminologi lånt fra Natural Language Processing, opgraderer datasættet Dansk fra at være et såkaldt lavressource sprog til at være et højressource sprog. Det betyder, at vi kan forvente at se bedre maskinoversættelser, bedre talegenkendelse og mere præcise søgeresultater, så snart datasættet er i brug.”

Læs hele historien i artiklen 👇

Link: https://www.itu.dk/om-itu/presse/nyheder/2021/itu-ledet-forskningsprojekt-vil-forbedre-kvaliteten-af-maskinoversaettelser


3. Ikke for sarte sjæle! Ny teknologi forvandler din egen stue til en hjemsøgt gyserhistorie

Hvorfor er det vigtigt at vide? Den her syntes jeg var lidt sjov, at tage med. Ved hjælp af en app på din smartphone/tablet, kan du få noget af en oplevelse. Med Augmented reality (AR) tilføjes et lag af digitale objekter ovenpå virkeligheden – for eksempel som et lag af grafik eller effekter i din telefons kamera. Så klar til en gyserhistorie?

Læs hele historien her 👇

Link: https://www.dr.dk/nyheder/kultur/ikke-sarte-sjaele-ny-teknologi-forvandler-din-egen-stue-til-en-hjemsoegt


Læs mere om data her 👇