Min Data: Top 3 Data Nyheder – Uge 26

Top 3 Data Nyheder — Uge 26

Hey!

Så er der interessant læsning af de, efter min mening, tre vigtigste nyheder fra sidste uge omkring din data.

Det handler det om:

  • McDonald’s optager din drive-in ordre
  • DSB vil bruge teledata
  • Hvad taler politikerne om fra talerstolen?

God læselyst!


1. McDonald’s is being sued for collecting customer’s voiceprint without his consent at AI-powered Chicago drive-thru

Hvorfor er det vigtigt at vide? Det er ingen hemmelighed at teknologi infiltrerer vores liv mere og mere. Især det at give en mere “personliseret oplevelse”. Det prøver McDonald’s i USA, hvor en digital assistent (ligesom den du har på din telefon) tager i mod din ordre. Men samtidig optages samtalen, samt sammenkædes med din nummerplade. Læs nedenstående citat fra et sagsanlæg 👇

“McDonald’s AI voice assistant goes beyond real-time voiceprint analysis and recognition and also incorporates ‘machine-learning routines’ that utilize voice recognition in combination with license plate scanning technology to identify unique customers regardless of which location they visit and present them with certain menu items based on their past visits.”

Læs hele historien her 👇

Link: https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-9708843/McDonalds-sued-Illinois-collecting-customers-biometric-data-AI-powered-drive-thru.html


2. DSB vil i gang med at indsamle teledata på de tog-rejsende: Data skal anvendes til at optimere tog-rejserne

Hvorfor er det vigtigt at vide? DSB vil bruge teledata fra mobilselskabet 3, til optimere ruteplanlægningen. Det kan jeg godt forstå. De vil vide hvornår, hvor mange, hvorfra og til, deres passagerer rejser. Men DSB skal egentlig bare køre deres tog til tiden, meget simpelt. Det behøver de ikke teledata til.

Data som dog er vigtigt, er deres punktlighed (Eller Kundepunktlighed). Det har de samlet på to sider, én for S-Tog og én for Fjern- og regionaltog. Her kan man tydeligt se at i Maj, går det ikke så godt. Især på strækningen København –  Roskilde, går det ikke så godt.

(Bag betalingsmur) Læs hele historien i artiklen 👇

Link: https://www.computerworld.dk/art/257016/dsb-vil-i-gang-med-at-indsamle-teledata-paa-de-tog-rejsende-data-skal-anvendes-til-at-optimere-tog-rejserne

DSB Links:

https://www.dsb.dk/om-dsb/virksomheden/kunderettidighed/

https://www.dsb.dk/find-produkter-og-services/dsb-rejsetidsgaranti/dsb-pendler-rejsetidsgaranti/kompensationsstorrelse/data-s-tog/

https://www.dsb.dk/find-produkter-og-services/dsb-rejsetidsgaranti/dsb-pendler-rejsetidsgaranti/kompensationsstorrelse/trafikdata-for-fr—ny/


3. What do danish politicians talk about?

Hvorfor er det vigtigt at vide? Har du også undret dig over hvad politikerne snakker om i folketinget? Hvem taler om sundhed? Eller miljø? Eller hvad med Corona? Da alle debatter i Folketinget bliver filmet, har Vedran kørt et analyseprogram som kan finde ud hvad partierne taler mest om.

S taler om nulvækst, V om reformer, DF om nationalisme, Ø om privatisering (imod) osv.

Læs om flere partier og deres ordvalg 👇

Link: https://dataculture.dk/stories-blog/fqae45lcfon3x1qc13ou42pa4qmnip


Læs mere om data her 👇