Min Data: Top 3 Data Nyheder – Uge 33

Top 3 Data Nyheder - Uge 33

Så er der interessant læsning af de, efter min mening, tre vigtigste nyheder fra sidste uge omkring min og din data.

Det handler om:

  • Tips til at stoppe Spotify’s dataindsamling
  • Google Street View forudsiger din risiko for en bilulykke
  • Airtag finder stjålet løbehjul

God læselyst!


1. Alle de måder Spotify sporer dig på – og hvordan du kan stoppe det

Hvorfor er det vigtigt at vide? Alle virksomheder prøver at blive klogere på deres kunder. Spotify er ingen undtagelse. De gør det for at give dig den bedste lytteoplevelse, og finde ny musik og huske dig på hvad du skamlyttede sommeren 2018.

Men Spotify kan få ekstra information om dig fra andre virksomheder og tjenester. Hvis du f.eks. logger på med Facebook, kan de “importere dine oplysninger” derfra, herunder et Facebook-bruger id. Andre “tekniske servicepartnere” giver Spotify data, der kan sætte IP-adresser (hvis du ikke ved hvad en IP-adresse er, så klik her) på et kort for at vide, hvilken by du befinder dig i. Men, læs de små ting du kan gøre for at minimere deres dataopsamling i linket. (Engelsk artikel)

En direktør sagde, at Spotify indsamler en “enorm mængde data om, hvad folk lytter til, hvor og i hvilken sammenhæng. Det giver os virkelig indsigt i, hvad disse mennesker laver. ”

Link: https://www.wired.com/story/spotify-tracking-how-to-stop-it/


2. Hvordan et Google Street View-billede af dit hus forudsiger din risiko for en bilulykke

Hvorfor er det vigtigt at vide? Når offentligt tilgængelig data nemt kan blive brugt til at segmentere os, så skal vi diskutere om det skal være tilgængeligt. To forskere havde en database på 20.000 mennesker, som havde en bil forsikring. På baggrund af forsikringstagerens skadehistorik, egen forudsigelse af fremtidige skader, postnummer, alder, køn, skadehistorik ville forskere koble Google Street View-billede på. De klassificerede forsikringstagerens bolig efter dens type (parcelhus, rækkehus, boligblok osv.) og tilstand. Ved at udbygge datasættet med et billede, blev risiko modellen 2% bedre til at forudsige om en person ville få en skade. Det er en pæn stigning i præcision.

I Tyskland, hvor privatlivets fred er et vigtigt spørgsmål i den offentlige debat, er Google allerede forbudt at indsamle Street View-billeder.

Læs hele historien i artiklen 👇 (Engelsk artikel)

Link: https://www.technologyreview.com/2019/04/30/135556/how-a-google-street-view-image-of-your-house-predicts-your-risk-of-a-car-accident


3. Mit el-løbehjul blev stjålet i sidste uge

Hvorfor er det vigtigt at vide? Dan Guido bor i New York. Han har et el-løbehjul, som blev stjålet. Men Dan havde installeret en Airtag fra Apple, som er en lille elektronisk dims, som sørger for at du kan finde din taske, nøgler eller løbehjul. Så læs Dan’s historie, om hvordan han får politiet på sporet af en mulig tyv, samt en meget aggressiv butiksejer.

Dette er en god måde, at anvende din data til noget brugbart, så du kan finde dine (stjålne) ting igen.

Læs hele historien her 👇

Link: https://twitter.com/dguido/status/1424921645483966466


Læs mere om data her 👇