Min Data: Top 3 Data Nyheder – Uge 14

Top 3 Data Nyheder - Uge 14

Hey!

Så er der interessant læsning til din kommende påskeferie. Jeg dykker ned i data købmænd, Spotify fans samt feriehusbookinger. Ellers håber jeg at du får nogle afslappende feriedage.

Ugens overskrifter

  • Data købmænd……
  • Anitta-megafans manipulerede Spotify
  • Påsken viser fremgang i feriehusbookinger 

God Påske og læselyst!


1. Data Købmænd: Last Week Tonight med John Oliver

Hvorfor er det vigtigt at vide? Du ved at du hele tiden skaber data. Den data samler data købmænd op, samler det, og videresælger det til alle der vil købe.

Den amerikanske talkshow vært John Oliver, tager et emne op hver søndag, i hans Last Week Tonight progam. Denne gang om førnævnte data købmænd. Han viser hvordan det fungerer, samt stiller spørgsmålet om hvorfor det overhovedet er lovligt! For det har store konsekvenser for vores samfund og personligt, at alle kan købe data på os. Se videoen, og se hvordan John Oliver tænker at han kan overbevise den amerikanske kongres om at gøre noget ved problemerne.

Se det her 👇

Link: https://www.youtube.com/watch?v=wqn3gR1WTcA


2. Hvordan Anitta-megafans manipulerede Spotify

Hvorfor er det vigtigt at vide? Hvis du gerne vil gøre din ynglings kunster mere populær, så kan du sørge for at de kommer ind på hitlisterne på Spotify (app til at streame musik). Det gjorde fans af den brasilianske kunster Anitta. De sørgede for at give med-fans instruktioner til hvordan de kunne hjælpe med at pumpe data på en bestemt sang.

Et godt eksempel på, hvordan vi som mennesker kan manipulere data. Du mindes måske da vi alle skulle stemme på Allan Simonsen i Vild Med Dans?

Læs hele historien i artiklen 👇 (Eng)

Link: https://restofworld.org/2022/anitta-fans-spotify-brazil-global-chart/


3. Flere end nogensinde skal holde påske i danske feriehuse

Hvorfor er det vigtigt at vide? Det er ikke fordi jeg syntes at feriehusbookinger er sindsygt interessant. Men det er lige at flage med Danmarks Statistik flaget, for du kan finde rigtig meget interessant data hos dem.

Danmarks Statistik har store samlinger af data, hvor du selv kan søge på alt muligt. Giv det et kig.

Samt, så ved du også at alt samles op. Selv når du eksempelvis har booket en uge i et feriehus på Rømø. Alt kan måles og vejes.

Læs mere her 👇

Link: https://www.dst.dk/da/Statistik/nyheder-analyser-publ/bagtal/2022/2022-04-08-feriehuse-paaskeferien


Læs mere om data her 👇