#FodboldDataFredag nr. 10

Efter en laaaang landsholdspause, starter suppen op igen. Denne gang vender jeg blikket mod Brøndby.

5 vunde og 2 tabte indtil videre i sæsonen, så det går vel meget godt(?) Men las os se på hvordan drengene fra vestegnen har præsteret, når man holder to datapunkter op i mod hinanden.

Som altid er forklaringer på datapunkter til sidst i dette indlæg. Lad os komme i gang, ved at kigge på to defensive parametre.

Den vandrette akse viser, succesfulde defensive aktioner pr. 90 min, holdt op i mod antal frispark begået pr. 90 min. Her skal spillerne helst ligge til højre på den vandrette akse, og lavt på den horisontalle akse. Her har Schwartau, gjort det godt indtil videre, med 13 succesfulde defensive aktioner pr. 90 min, men kun begået 0,8 frispark begået pr. 90 min. Alves ligge også godt på akserne, med 10 defensive aktioner og 0,7 frispark.

Det modsatte kan vi sige om offensivprofilen Kvistgaarden som ligger i øverste del. Dvs. mange frispark og færre succesfulde defensive aktioner. Samme kan man sige om Radosevic, selvom han også har en højere risiko for frispark begået, qua hans position.

Vellykkede afleveringer

Nu tager vi fat på, hvilke spillere har mange afleveringer (vandret akse) og hvor mange % af dem er vellykket (horisontal akse).

Her er Rasmussen og Wass i den gode ende, begge med cirka 67 afleveringer pr. 90 min og en vellykket % på henholdsvis 91% og 86%.

Generelt et højt bund niveau for BIF, hvor Schwartau rammer laveste på 74%. Gennemsnittet for alle spillere er 85%, med Lauritsen højest på 96%.

Afleveringer til sidste tredjedel

Så kigger vi på spillere fra BIF der har flest afleveringer til den sidste tredjedel af banen (horisontal akse). Igen med antal afleveringer pr. 90 min ud af den vandrette.

Her stikker forsvarsspillerne Rasmussen, Heggheim og Alves ud med mange afleveringer, samt mange afleveringer til sidste tredjedel. Rasmussen med 67 afleveringer per. 90 min og 8 til sidste tredjedel. Hvor eks. Divkovic ikke har så mange til sidste tredjedel.

Målkonvertering pr. 90 min

Så kigger vi på det offensive, har BIF indtil videre har scoret 12 mål i Superligaen. Med mål pr. 90 min (vandret) og xG pr. 90 min (horisontalt) er det klart Vallys der putter flest kasser ind pr. 90 min. 5 mål, eller cirka 41% af totallen.

Vallys har scoret dobbelt så mange mål (0,7), end hvad hans xG (0,3) har været til. Det har Evjen faktisk også. Her ligger Omoijuanfo og Kvistgaarden med en lidt højere xG, end målkonvertering.

Data viser at Rasmussen på nogle parametre er en solid spiller der er kommet til BIF. Samt Vallys på den offensive del, og Alves i det defensive/afleveringer.

Tak for at læse med, håber at det var interessant at læse med.

Kredit:

Data er fra Wyscout. Data er inkl. straffespark.

Data Forklaringer:

  • Frispark/Straffe begået pr. 90 min: Frispark/Straffe normaliseret pr. 90 minutter
  • Forventede mål (xG): Et mål sandsynlighedsestimat for hvert skud baseret på forskellige faktorer som afstand til målet, vinkel, forsvarsspillere osv. Det bruges til at vurdere kvaliteten af et hold eller en spillers målchancer.
  • Målkonvertering (%): Procentdel af skud resulterede i et mål.
  • Aflevering til sidste tredjedel: Enhver aflevering, der kommer uden for den sidste tredjedel og den næste boldberøring, sker inden for den sidste tredjedel.
  • Vellykkede afleveringer: Procentdel af vellykkede afleveringer, ud fra antallet af forsøgte aflevering til holdkammerat.
  • Succesfuld defensiv action: En succesfuld defensiv duel, interception eller en glidende tackling lavet af spilleren.

Læs mere om data her 👇