#FodboldDataFredag nr. 11

Så blev det endelig fredag! Denne gang tager jeg fat i Lyngby Boldklub, da de spiller i aften mod Vejle.

Lyngby ligger lige i midten af tabellen pt, med 10 mål scoret og 10 imod. Jeg holder to datapunkter op mod hinanden, for at se hvordan spillerne har præsteret indtil videre.

Som altid er forklaringer på datapunkter til sidst i dette indlæg. Lad os komme i gang, ved at kigge på to defensive parametre.

Den vandrette akse viser, succesfulde defensive aktioner pr. 90 min, holdt op i mod antal frispark begået pr. 90 min. Her skal spillerne helst ligge til højre på den vandrette akse, og lavt på den horisontalle akse.

Her har den erfarne Bjelland vist sig stærk med 9,2 succesfulde defensive aktioner pr. 90 min, og kun 0,6 frispark begået pr. 90 min. Det samme kan ses med venstre backen Finnson, med 8,6 succesfulde defensive aktioner mod 1 frispark begået pr. 90 min.

Det modsatte kan vi sige om midtbanespillerne Winther og Chukwuani som ligger i øverste del. Dvs. mange frispark og færre succesfulde defensive aktioner.

Vellykkede afleveringer

Nu tager vi fat på, hvilke spillere har mange afleveringer (vandret akse) og hvor mange % af dem er vellykket (horisontal akse).

Her er Bjelland og Winther i toppen, begge en vellykket % på henholdsvis 87% og 85%. Dog har Winter 50 afleveringer per 90 min, mod Bjellands 37.

Generelt et lavere bund niveau for Lyngby, med et gennemsnittet for alle spillere på 79%, med Magnusson og Gudjohnsen i den tunge ende.

Afleveringer til sidste tredjedel

Så kigger vi på spillere fra Lyngby der har flest afleveringer til den sidste tredjedel af banen (horisontal akse). Igen med antal afleveringer pr. 90 min ud af den vandrette akse.

Her stikker spillerne Rømer og Hamalainen ud med ok mange afleveringer, samt mange afleveringer til sidste tredjedel. Rømer med 45 afleveringer per. 90 min og 11 til sidste tredjedel. Hvor eks. Winther ikke spiller den så meget frem ad banen.

Målkonvertering pr. 90 min

Så kigger vi på det offensive, har Lyngby indtil videre har scoret 10 mål i Superligaen. Med mål pr. 90 min (vandret) og xG pr. 90 min (horisontalt) er det Gudjohnsen der scorer mål pr. 90 min. Både hans mål pr. 90 og xG er på 0,6. Gytkjær skylder lidt, med xG på 0,4 og mål scoret på 0,2.

Data viser at Bjelland klarer sig stærkt i det defensive. Hvor det er mange forskellige spillere der præstere på de andre parametre.

Tak for at læse med, håber at det var interessant.

Kredit:

Data er fra Wyscout. Data er inkl. straffespark.

Data Forklaringer:

  • Frispark/Straffe begået pr. 90 min: Frispark/Straffe normaliseret pr. 90 minutter
  • Forventede mål (xG): Et mål sandsynlighedsestimat for hvert skud baseret på forskellige faktorer som afstand til målet, vinkel, forsvarsspillere osv. Det bruges til at vurdere kvaliteten af et hold eller en spillers målchancer.
  • Målkonvertering (%): Procentdel af skud resulterede i et mål.
  • Aflevering til sidste tredjedel: Enhver aflevering, der kommer uden for den sidste tredjedel og den næste boldberøring, sker inden for den sidste tredjedel.
  • Vellykkede afleveringer: Procentdel af vellykkede afleveringer, ud fra antallet af forsøgte aflevering til holdkammerat.
  • Succesfuld defensiv action: En succesfuld defensiv duel, interception eller en glidende tackling lavet af spilleren.

Læs mere om data her 👇