Top 3 Data Nyheder — Uge 7

Top 3 Data Nyheder — Uge 7

Så er der frokost læsning, om de tre, efter min mening, vigtigste nyheder fra sidste uge omkring din data. Det hander om vaccine-pas, skolecomputere og GDPR bøde til Ilva.

God læselyst!


1. Ilva idømmes stor bøde

Hvorfor er det vigtigt at vide? Det er den første sag af sin art mod en virksomhed i Danmark. Det er vigtigt at holde virksomheder op på, at de ikke bare skal have data liggende. I denne sag, på 350.000 kunder. Ilva har gemt et ulovligt kundekartotek med oplysninger i form af navne, adresser, telefonnumre, e-mails og købshistorik.

Læs mere her 👇

Link: https://www.bt.dk/krimi/ilva-idoemmes-stor-boede

Link: https://www.version2.dk/artikel/ilva-faar-danmarks-foerste-gdpr-boede-halvanden-million-blev-100000-kroner-1092105


2. Kritikken hagler ned over Chromebooks på skolerne

Hvorfor er det vigtigt at vide? Jeg har tidligere nævnt denne sag, klik her. 20 kommuner får påtaler for GDPR-stridig brug af Chromebooks. Sagen er, at børn helt ned i de små klasser for en Google konto, og dvs at de kan gå på søgemaskinen Google og Youtube. Alt i mens Google tracker deres data, og kan profitere på dette.

“Hvis over halvdelen af Danmarks skolebørn har sådan en computer, kan man få et meget godt overblik over, hvilke hjemmesider en 12-årig browser på. Jeg kan godt forstå, at Google synes, det er interessant, for det er deres forretning.” Allan Frank, Datatilsynet. 

Læs mere om sagen her 👇

Link: https://www.folkeskolen.dk/1865164/kritikken-hagler-ned-over-chromebooks-paa-skolerne


3. Vaccine, test og antistoffer: Netcompany klar med bud på digitalt coronapas

Hvorfor er det vigtigt at vide? Det er er en meget vigtig sag. Vi er på vej ud i fuld overvågning af os alle, på et fundament om at vi skal gøre alt, for at komme denne til livs. Men hvad er konsekvenserne lige nu, på kort sigt og lang sigt? En app hvor formålet, ifølge Morten Bødskov, stadig er uklart men yderst vigtig for en genåbning, så vi alle kan få en QR-kode, som kan scannes i lufthavnen eller i diskotekskøen.

Læs om mere om det (måske) kommende coronapas her 👇

Link: https://www.dr.dk/nyheder/viden/teknologi/vaccine-test-og-antistoffer-netcompany-klar-med-bud-paa-digitalt-coronapas

Læs mere om data her 👇