Min Data – Data fra din bil hjælper Vejdirektoratet

Ved hjælp af en lang række datakilder, bl.a. fra Connected Cars, får Vejdirektoratet viden om vores kørselsmønstre. Det er solid viden til når Tour de France kommer forbi næste år.

Mange af de ting og tjenester vi anvender i hverdagen, sender data ud i systemer og databaser. Også din bil, som dette indlæg kommer til at handle om. Det er ikke unormalt når din bil skal på værksted, at de tjekker dens computer med data, end at de tjekker filter eller bremsevæske.

Vejdirektoratet, som udvikler, planlægger og anlægger infrastrukturen af de danske statsveje (5% af vejnettet, 50% af trafikken), har i høj grad brug for data. For at vi alle kommer sikkert frem og undgår uheld er det vigtigt at vide hvor og hvor mange biler der befinder sig på en strækning. Her kan eksempelvis GPS data (lokationen af en bil på et givent tidspunkt) være med til hjælpe Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet får hjælp af COWI og Connected Cars

Vejdirektoratet har selv data, via spoler i vejene. Men det er igennem en samarbejdsaftale med rådgiverselskabet Cowi, hvor COWI har en samarbejdsaftale med Connected Cars, at det bliver interessant. Connected Cars er et datterselskab under VW-importøren Semler, hvor de udstiller data fra deres vognpark af cirka 100.000 VW, Audi, Skoda og Seat biler.

Bilerne kan tilbyde en række trafikbaserede data, fra køremønstre, GPS lokation, brændstofforbrug og parkeringspræferencer til biltekniske oplysninger, såsom hvilke fejl der opstår, og hvorfor. Det samles hos virksomheden Connected Cars, som derfra sælger data til eksempelvis COWI/Vejdirektoratet.

Kilde: https://connectedcars.dk/device/

Der sidder en fysisk enhed i bilerne, typisk skjult bag instrumentbrættet. Den indsamler og sender alle data i realtid til Connected Cars.

Interview med Afdelingsleder Stine Bendsen i Vejdirektoratet

For at blive klogere på hvordan Vejdirektoratet bruger data fra Connected Cars, tog jeg en snak med Stine Bendsen. I forbindelse med planlægningen af Tour de France næste år, skulle de afprøve datakilder og kanaler til trafikinformation til DM i landevejscykling.

Til spørgsmålet om hvordan Tour de France kommer til at påvirke vores vejnet, fortæller Stine: ”Når Tour de France kommer til Danmark, vil trafikken på de danske veje være påvirket af arrangementer i en grad, som vi ikke har set før herhjemme”.

Stine forstætter: ”Vi har tre etaper, der skærer sig gennem landet fra København til Sønderborg. Og samtidig har vi også flere andre store arrangementer – blandt andet Roskilde Festival og DGI Landsstævnet i Svendborg. Alt dette kommer til at stille vores data og vores kanaler til trafikinformation på en kæmpe prøve.” 

I sidste sende skulle det gerne udmønte sig i, at dem som gerne vil følge med på de forskellige ruter eller undgå Tour de France trafikpropper på vej i sommerhuset, skal kunne modtage løbende information via forskellige kanaler (trakfikinfo.dk, Sociale Medier, bilens navigations system etc.)

Hvad betyder det for mig?

Ved at tage data fra en mindre vognpark, for derefter at koble statistiske modeller på, gør at Vejdirektoratet har et klart overblik over trafikken. Som gør livet nemmere og mere sikkert for os, som trafikanter. Men når GPS og lokationsdata er i spil, skal vi altid være varsomme.

GPS data været i vælten på det seneste, hvor data fra vejr apps kunne købes med meget præcis lokations data. Så præcis, at man nemt kunne finde folks hjemmeadresser. Så jeg spurgte Stine om Vejdirektoratet kan se specifikke bilers GPS? Dvs, om muligt, finde deres hjemadresse?: “Nej – vi kan ikke spore hvilke køretøjer, der sender hvilke data. Der ligger et stort arbejde i at anonymisere data hvilket bl.a. betyder, at den første og den sidste del af et køretøjs rute ikke er tilgængelig for os simpelthen for at undgå, at fx hjemmeadresse eller specifikke ruter kan spores“.

Så ifølge Stine Bendsen er der styr anonymisering af data, hvilket ikke altid er tilfældet. Husk på, at når du køber alt fra en bil til en radiator termodstat, hvor den kobler sig på internettet (et såkaldt “smart device”), så kan det data sælges til andre virksomheder eller organisationer, som vil kunne videreudvikle deres service ved hjælp af din data. Med Vejdirektoratet er det i vore alles interesse at nedbringe ulykker og sørger for god fremkommelighed. Mens salg af lokations data fra en vejr app der skaber meget præcise og detaljerede profiler af os, ikke burde ske.

Håber at du blev klogere på din data. Der er links herunder, hvis du vil læse mere om emnet.


Referencer: 

https://www.vejdirektoratet.dk/pressemeddelelse/dm-i-landevejscykling-bliver-generalproeve-paa-tour-de-france

https://ing.dk/artikel/100000-personbiler-hjaelper-cowi-med-at-tage-temperaturen-paa-trafikken-efter-corona-237013

https://connectedcars.dk/

https://www.tvmidtvest.dk/tv-2/otto-jensen-fra-herning-blev-overvaaget-hvert-minut-af-sin-mobil

Læs mere om data her 👇