Top 3 Data Nyheder — Uge 8

Så er der morgen læsning, om de tre efter min mening, vigtigste nyheder fra sidste uge omkring din data. Det hander om email “spion” teknologi, TikTok beskytter ikke børn og den teknologi bag TikTok.

God læselyst!


1. Virksomheder gemmer ‘spy pixels’ i mails for at tracke modtageren

Hvorfor er det vigtigt at vide? Virksomheder vil gøre alt for at vide som meget om dig, som muligt. I lyset af at “kende deres kundegruppe”, gemmer virksomheder software i din email, som kan fortælle rigtig meget om dig, selvom det nok ikke er noget som du vil oplyse: “om en modtager har åbnet mailen, hvor mange gange den er åbnet, hvilke enheder man har brugt og brugeres nogenlunde geografiske lokation via IP-adressen”

Læs mere her 👇

Link: https://www.version2.dk/artikel/virksomheder-gemmer-spy-pixels-mails-at-tracke-modtageren-1092121?


2. Forbrugerorganisation klager over TikTok: ‘De beskytter ikke vores børn’

Hvorfor er de vigtigt at vide? Hvis du stadig ikke kender til TikTok, så spørg lige nogle unge mennesker i din familie. Så kan du så fortælle, at den app på deres smartphone, formodenligt, støvsuger dem for deres meget personlige data: Det skete, fordi appen indsamler store mængder data om sine brugere. Ifølge kritikerne, indsamlede appen mere data, (…) Det drejede sig tilsyneladende om stort set alt, der ligger på telefonen, såsom andre apps, ting, vi kopierer, lokationsdata og følsomme oplysninger.

Læs mere om sagen her 👇

Link: https://www.dr.dk/nyheder/viden/teknologi/forbrugerorganisation-klager-over-tiktok-de-beskytter-ikke-vores-boern


3. I helped build ByteDance’s vast censorship machine

Hvorfor er det vigtigt at vide? ByteDance er den samme app som TikTok, den hedder bare ByteDance i Kina og TikTok i den vestlige del af verden. I et interview fortæller en tidligere medarbejder, hvordan tekonologi bliver brugt til at undertrykke et folk (Uyghurere er et folk der lever i den nordvestlige del af Kina) på en platform: “we received multiple requests from the bases to develop an algorithm that could automatically detect when a ByteDance user spoke Uyghur“.

ByteDance gør også meget ud af, at “transskribere” alt der bliver sagt, så en algoritme kan finde fake news, men målet er nok mere generel censur.

“The tools I helped create can also help fight dangers like fake news. But in China, one primary function of these technologies is to censor speech and erase collective memories of major events”

Hele historien her 👇

Link: https://www.protocol.com/china/i-built-bytedance-censorship-machine?utm_campaign=post-teaser&utm_content=s9sue0s7


Photo by Tobias Tullius on Unsplash

Læs mere om data her 👇