Min Data: Top 3 Data Nyheder – Uge 23

Top 3 Data Nyheder — Uge 23

Så er der interessant læsning af de, efter min mening, tre vigtigste nyheder fra sidste uge omkring din data. Det handler om coronapas som personligt id, EU-id og se en hacker i aktion.

God læselyst!


1. Afsløring: Digitaliseringsstyrelsen ville bruge coronapasset til identifikation af borgerne

Hvorfor er det vigtigt at vide? Lige præcis det som alle os med sølvpapirshatten på, troede kun ske. At vores coronapas skulle bruges som borger id. Det kan have store konsekvenser, at koble vores færden, sundhedshistorik til et borger id. Det er en glidebane, hvor et id kan ende ud i at staten reelt kan spore vores færden ret præcist.

“kom Adam Lebech, som er vicedirektør ved Digitaliseringsstyrelsen, med et konkret forslag om at bruge coronapasset til fysik identifikation af borgeren. Således skulle coronapasset bruges et personligt ID-kort.”

Læs mere her 👇

Link: https://feds.dk/index.php/2021/05/27/afsloering-digitaliseringsstyrelsen-ville-bruge-coronapasset-til-identifikation-af-borgerne/


2. ‘Har du et EU-id, jeg må se?’ Vestager foreslår digitalt europæisk id

Hvorfor er det vigtigt at vide? Nu hvor vi taler om id, så er Vestager i fuld gang med at se på et fælles EU-id. Grunden er den manglende digitalisering i andre europæiske lande. Vi i Danmark er godt med, så det er mere rettet mod vores medlemslande. Ikke desto mindre, så skal der igenigen være styr på datasikkerheden, når dette id om mulig bliver igangsat.

Det digitale id vil gøres os i stand til at gøre alt, hvad vi kan gøre derhjemme, i alle andre EU-lande. Og dét, uden ekstra omkostninger og med mindre bøvl.

Læs hele historien i artiklen 👇

Link: https://www.dr.dk/nyheder/udland/har-du-et-eu-id-jeg-maa-se-vestager-foreslaar-digitalt-europaeisk-id


3. We asked a hacker to try and steal a CNN tech reporter’s data. Here’s what happened

Hvorfor er det vigtigt at vide? Jeg bryder med denne historie, præmissen med at det er nyheder fra sidste uge. Denne er oktober 2019, men den forklarer meget simpelt (på engelsk), hvordan en hacker kan tage din data. Fødselsdato, adresse, navn osv., for så at ringe og ombooke dit hotelværelse, flytte dig til et midtersæde i flyet eller noget der er værre end det.

Se videoen i artiklen her 👇

Link: https://edition.cnn.com/2019/10/18/tech/reporter-hack/


Læs mere om data her 👇