Min Data: Top 3 Data Nyheder – Uge 17

Top 3 Data Nyheder - Uge 17

Så er der interessant læsning af de, efter min mening, tre vigtigste nyheder fra sidste uge omkring din data. Det hander om færre reklamer i børne-apps, politikere på Facebook og Vestager tøjler kunstig intelligens.

God læselyst!


1. Disney and ad-tech firms agree to privacy changes for children’s apps.

Hvorfor er det vigtigt at vide? Børn bruger i høj grad apps, både til læring men også spil. Men i mange spil-apps er der placeret sporingssoftware. Det sker uden forældres viden eller samtykke. Sådanne trackere kan bruges til at profilere børn på tværs af apps og enheder, og kan derfor målrette børnene med annoncer og lokke dem til at foretage køb i appen. Viacom, Disney og reklame virksomheder vil lave om på dette, grundet retssager mod dem, hvor de er beskyldt for at tracke og overtræde brugernes privatliv.

Læs hele historien her 👇

Link: https://www.nytimes.com/2021/04/13/technology/advertising-children-privacy.html


2. Du er helt sikkert faldet over dem: Ny analyse har opgjort, hvilke politikere der har ‘stjålet’ mediernes kommentarspor mest

Hvorfor er det vigtigt at vide? Politikere bruger i høj grad sociale medier, til at få deres budskab ud. Det kan de gøre via egne eller partiets profil. Men hvad Analyse og Tal har fundet ud af, er at bestemte politikere kommentere på mediers artikler, for at drive den kommende debat derhen hvor de gerne vil. Så vær opmærksom på dette.

Når nyhedsmedierne som TV2, BT eller Ekstra Bladet lægger deres artikler på Facebook, så skal der nemlig bare en enkelt velplaceret kommentar på artiklen til, og så vil en kombination af politikerens verificerede profil – det blå flueben – og Facebooks algoritmer automatisk sørge for, at kommentaren vil få masser af interaktioner og derfor komme til at ligge synlig, når artiklen går de sociale medier rundt.

Læs artiklen her 👇

Link: https://www.dr.dk/nyheder/indland/du-er-helt-sikkert-faldet-over-dem-ny-analyse-har-opgjort-hvilke-politikere-der-har


3. Vestager vil tøjle kunstig intelligens: ‘I vores samfund er der ikke plads til masseovervågning’ 

Hvorfor er det vigtigt at vide? Kunstig intelligens, eller i mine øjne komplekse algoritmer, kommer til at præge fremtiden. En algoritme er en process eller opskrift på, at løse et komplekst problem vha. data. Det kan være identificering af mennesker via overvågning, eller således Google finder det du søger på.

Teknologien bruges til at manipulere folk, begrænse deres ytringsfrihed eller forskelsbehandle dem. Den bruges også som dit spamfilter. Så spændet er bredt, og derfor giver det mening med at der skal være skrappere krav om gennemsigtighed og datasikkerhed.

Europa skal være verdensmester, når det kommer til at udvikle sikker og troværdig kunstig intelligens, der er centreret omkring os som mennesker, siger Margrethe Vestager.

Læs om flere eksempler og den europæiske tilgang 👇

Link: https://www.dr.dk/nyheder/udland/vestager-vil-toejle-kunstig-intelligens-i-vores-samfund-er-der-ikke-plads-til


BONUS: Nu hvor du er kommet helt herned, og forhåbetlig fandt det interessant. Så har jeg da lige en lille bonus. Linket herunder viser hvordan det kommende coronapas ser ud.

Link: https://digst.dk/nyheder/nyhedsarkiv/2021/april/saadan-kommer-coronapas-appen-til-at-se-ud/

Læs mere om data her 👇