Min Data: Top 3 Data Nyheder – Uge 18

Top 3 Data Nyheder — Uge 18

Så er der interessant læsning af de, efter min mening, tre vigtigste nyheder fra sidste uge omkring din data. Det hander om kunstig intelligens kursus, skæve algoritmer og Facebook annoncer.

God læselyst!


1. Vores mål er at afmystificere kunstig intelligens

Hvorfor er det vigtigt at vide? Dette er ikke en nyhed, og så alligevel. Elements of AI (kunstig intelligens), startede i Finland skabt af Reaktor og Helsinki Universitet. Men nu er det kommet på dansk, så vi alle kan tage et gratis online-kursus omkring kunstig intelligens. De vil ud til så bred en gruppe af mennesker som muligt, for at vi alle kan lære, hvad kunstig intelligens er, hvad kunstig intelligens kan (og ikke kan) bruges til, og hvordan man kommer i gang med at opbygge AI-metodiker. Så hvis du har mod på det, så syntes jeg at du skal gå i gang.

Kom i gang her 👇

Link: https://www.elementsofai.dk/


2. I Holland skulle hemmelige algoritmer bekæmpe socialt bedrageri. Skandalen rummer perspektiver, der er gået hen over hovedet på de fleste

Hvorfor er det vigtigt at vide? Staten, kommuner og offentlige instanser bruger i højere og højere grad algoritmer. Til alt fra at forudsige hvilke børn der er ekstra udsatte, og som i denne artikel, svindel med velfærdsydelser. Målet er at samkøre en masse data, for at algoritmerne kan finde tegn på socialt bedrageri. Ifølge borgerretsgruppen Algorithm Watch kunne det eksempelvis være, særlig lavt vandforbrug i en bolig, hvis indehaver modtog boligstøtte, men reelt ikke brugte boligen. Men, som det nærmest altid sker med implementering af algoritmer, så rammer den skævt.

»Selv om vi udmærket ved, at der også foregår masser af svindel og skatteunddragelse i banker, forsikringsselskaber og blandt rige, er det typisk i forhold til småkriminalitet blandt dårligt stillede, at vi sætter ind med algoritmer og den slags«

Læs hvor skævt i artiklen 👇

Link: https://politiken.dk/udland/art8192747/I-Holland-skulle-hemmelige-algoritmer-bek%C3%A6mpe-socialt-bedrageri.-Skandalen-rummer-perspektiver-der-er-g%C3%A5et-hen-over-hovedet-p%C3%A5-de-fleste?shareToken=EV-viYAAdj5g


3. Lobbygruppe: Facebook sælger teenageres data til alkohol- og gambling-annoncører 

Hvorfor er det vigtigt at vide? Det er altid vigtigt at vide, hvilke platforme og sider man deler sin data med. Især Facebook. Det er ingen hemmelighed at de høster din data, så de kan sælge din oplysninger, hvor du så får reklamer tilbage igen. De oplysninger der sendes videre til annoncører, kan være nogle der vil sælged dig alkohol, gambling, vaping og dating. Lobbygruppen Reset Australia har fundet ud af, at Facebook ikke behandler teenageres (13-17 år) data anderledes end voksnes data. Hvilket er skræmmende, da unge mennesker er meget påvirkelige overfor de reklamer de ser.

»Det giver annoncører mulighed for at købe sig adgang til profilerne og målrette reklamerne teenagere med meget tvivlsomme interesseområder som gambling, rygning, alkohol og selv deres dating-status,«

Læs hele historien her 👇

Link: https://www.version2.dk/artikel/lobbygruppe-facebook-saelger-teenageres-data-alkohol-gambling-annoncoerer-1092544


Læs mere om data her 👇