Min Data: Top 3 Data Nyheder – Uge 50

Top 3 Data Nyheder - Uge 50

Så er der interessant læsning af de, efter min mening, tre vigtigste nyheder fra sidste uge omkring min og din data.

Det handler om:

  • Mange virksomheder hackes
  • Data viser om du har en dårlig dag
  • Datacentre sluger for meget strøm?

God læselyst!


1. Hackere har offentliggjort Vestas-data på nettet: Tusindvis af kunders finansielle oplysninger lækket

Hvorfor er det vigtigt at vide? I denne tid er det Vestas der står for skud. Men rigtig mange danske virksomheder, bliver hacket og får udstillet deres data. Hvis de dog ikke betaler, for at undgå dette.

Mht når det gælder vores data, din og min, kan vi kun håbe på at virksomheder gør hvad de kan for at beskytte det. Men, et godt råd fra min side, er at dele så lidt personhenbar data med virksomheder som muligt, samt at få slettet data hos virksomheder som du har et afsluttet forhold med.

Læs mere her 👇

Link: https://www.version2.dk/artikel/hackere-har-offentliggjort-vestas-data-paa-nettet-tusindvis-kunders-finansielle-oplysninger

Link: https://www.version2.dk/artikel/data-ansatte-laekket-efter-ransomware-angreb-paa-nordiske-hoteller-1093802


2. Norske Oliefonden vil bruge data til at finde ud af, om forvaltere har en dårlig dag

Hvorfor er det vigtigt at vide? Læger, mekanikere og i denne historie porteføljeforvaltere får hjælp til at udføre deres arbejde (Det er ikke kun begrænset til dem). Norges Bank Investment Management (NBIM), sammenkæder historisk data på den enkelte medarbejders handler, med hvad der ligger til grund for denne. Det skulle, forhåbentlig give, et bedre afkast. Som Age Bakker, teknologichef i NBIM siger i artiklen: »Vi ser på, hvorfor vi har gennemført en handel, hvor stor en forskningsindsats vi har lagt i det, hvor sikre vi er på beslutningen og nogle andre oplysninger, som definerer sammenhængen på én dag,« siger Bakker. »Om tre måneder vil folk ikke huske grundlaget for deres beslutninger. Vi indsamler disse data for at sikre, at de senere kan reflektere lidt bedre over de beslutninger, de har truffet tidligere, og lære af dem,« tilføjer han.

Det lyder godt, men jeg ville være skeptisk over at arbejde et sted, hvor alle valg jeg tager bliver logget. Data kan, i handel med investeringer, heller ikke rigtig tag højde for om man har bare været heldig, har en 6 sans for investeringer eller noget tredje.

Læs hele historien i artiklen (betalingsmur) 👇

Link: https://pro.ing.dk/datatech/artikel/norske-oliefonden-vil-bruge-data-til-finde-ud-af-om-forvaltere-har-en-daarlig-dag


3. Europa er nødt til at vågne op til omkostningerne ved at huse massive datacentre

Hvorfor er det vigtigt at vide? Vi streamer og er online som aldrig før. Men, som alt andet der føles godt for os, kommer det med en bagside. Energiforbruget.

Så, ligesom vi skal spare på vores fly rejser, burde vi faktisk også skrue lidt ned for vores internet forbrug.

Datalagring og -transmission, såvel som kryptovaluta udvinding, opsluger allerede omkring 2,5 procent af det globale elforbrug. En undersøgelse i Danmark, der er hjemsted for flere store datacentre, forudsiger, at 15 procent af landets energiforbrug i 2030 vil være nødvendige for at drive dem (datacentre).

Læs resten af artiklen 👇

Link: https://www.ft.com/content/fe968bbb-c15d-455f-964c-9aeeef9db5f1


Læs mere om data her 👇