Min Data: Top 3 Data Nyheder – Uge 37

Hey! Efter en kort pause, er jeg tilbage igen, og jeg har tre interessante data nyheder fra sidste uge.

Det handler om:

  • Følgeren Projektet
  • Klæd dig på virtuelt på din egen krop
  • Værktøj til at spotte brystkræft derhjemme

God læselyst!


1. Følgeren

Hvorfor er det vigtigt at vide? I dag har vi mange offentlige datakilder. Det har Dries Depoorter brugt i hans nyeste projekt, hvor han finder ud af, hvor et bestemt Instagram billede er taget henne. Det lyder måske uskyldigt nok, men det er for at sætte fokus på de muligheder der er, ved at sammenkøre data. Her kommer et visuelt eksempel.

Som Dries selv forklarer sit projekt fokus: “Jeg ved, hvilke spørgsmål det rejser, den slags projekter,” siger han. »Men jeg svarer ikke på selve spørgsmålet. Jeg vil bare vise farerne ved nye teknologier”. Dette projekt kan kun lade sig gøre, som Anders Kristian Munk beskriver, fordi vi har:

  • Overvågningskameraer i det offentlige rum
  • Åben datadeling
  • Billedgenkendelsesalgoritmer
  • Og data mining på Instagram

Læs mere her om projektet her 👇 (Eng)

Link: https://driesdepoorter.be/thefollower/

Link: https://www.inputmag.com/culture/dries-depoorters-ai-surveillance-art-the-follower-instagram-influencers-photos


2. Klæd dig på virtuelt på din egen krop

Hvorfor er det vigtigt at vide? Den amerikanske detailkæde Wallmart, vil gøre det nemmere for dig, at finde nyt tøj. Den nye vær din egen model-oplevelse kræver, at kunder uploader et helkropsbillede af sig selv for at skabe en realistisk simulation af, hvordan tøjet ville se ud på deres egen krop. Som nedenstående video viser.

Men som artiklens skribent siger, så er der ingen omtale af, hvordan verdens største forhandler planlægger at beskytte de halvnøgenbilleder, som kunderne uploader i massevis.

Læs hele historien i artiklen 👇 (Eng)

Link: https://www.theverge.com/2022/9/15/23354447/walmart-app-ar-vr-virtual-model-clothing-own-body


3. Værktøj til at spotte brystkræft derhjemme

Hvorfor er det vigtigt at vide? Jeg er altid skeptisk overfor tracking af mit helbred. Om det er fitness app eller kalorie indtag. Men svært at være skeptisk, når det omhandler kræft. Nu kan vi hjemmetjekke for brystkræft.

Som Lasse Lindquist fra Nordic Healthcare Group skriver på LinkedIn: Dotplot kan hjælpe kvinder med selv at tjekke og spore eventuelle ændringer. Brugere bygger et personligt kort over deres torso ved at indtaste deres bryststørrelse og form og trykke den håndholdte enhed over brystet. En gang om måneden bruges lydbølger til at registrere vævssammensætning – og hvis der er mistænkelige ændringer eller abnormiteter, rådes brugerne til at se en sundhedspersonale. Læger har hilst opfindelsen velkommen, men advarer om, at den ikke er nogen erstatning for at gå til lægen.

Læs hele historien her 👇 (Eng)

Link: https://www.bbc.com/news/technology-62807367


Læs mere om data her 👇