#FodboldDataFredag nr. 7

Så er vi 5 kampe inde i Superligaen. Så bruger denne #FodboldDataFredag, til at se hvilke hold og spillere der konverteret flest chancer til mål.

Find forklaringer på datapunkter til sidst i dette indlæg. Jeg fokuserer først på om holdene har overpræsteret/underspræsteret ift deres xG og de antal mål de reelt har scoret.

Her har de nuværende førerhold, overpræsteret, ved at score flere mål (grønne) end hvad deres statistiske chance var til (xG). Hvorimod SIF og FCM ikke har puttet bolden nok i mål (røde).

Nu tager vi fat på, hvilke spillere der ikke lige fik bolden over stregen nok, ift den statistiske chance. Dette er ikke for at hænge dem ud, eller sige at de ikke har præsteret generelt. Dette er bare et parameter, hvor at de på andre kan have overpræsteret.

Jeg har taget alle spillere med, lige meget deres position på banen. Vist nok meget godt at Isaksen fik skiftet til en anden liga 🙂 Spøg til side, så er der 5 SIF, FCM og AGF spillere i Top 30. Især SIF har mere i vente, da 3 af deres spillere er i Top 10. Her skal det selvfølgelig nævnes at det er en forsvarer (Busch), midtbane (McCowatt) og en angriber (Adamsen).

Hvis vi derimod kigger til de spillere der har overpræsteret, så har flest FCK spillere (7), godt det bedre end forventet. Hvor det er faktisk er forsvarsspilleren Valdemar Lund der ligger i top for københavnerne.

Dog tager Vallys (BIF) æren af at score klart flere mål end hvad chancerne var til. Bliver interessant om han kan holde kadencen.

Her til sidst, tager vi lige et kig på Top 30, rangeret på antal mål. Her er der både målkonvertering i %, dvs procentdel af skud endte med et mål. Samt målkonvertering xG.

Interessant at se at B. Nygren fra FCN, at selvom han ikke score mange mål, så når han får chancen, går 50% i mål. Og man må bare sige at Nuamah, med sine 57% i målkonvertering, allerede havde gang i en god sæson.

Diogo Goncalves er interessant, ift at han “kun” har en % på 31. Men har scoret 4 mål allerede. Så mon ikke at den hæves, i løbet af sæsonen.

Kredit:

Data er fra Wyscout. Data er inkl. straffespark.

Data Forklaringer:

  • Forventede mål (xG): Et mål sandsynlighedsestimat for hvert skud baseret på forskellige faktorer som afstand til målet, vinkel, forsvarsspillere osv. Det bruges til at vurdere kvaliteten af et hold eller en spillers målchancer.
  • Målkonvertering (%): Procentdel af skud resulterede i et mål.

Læs mere om data her 👇