Min Data – Podcasts du skal lytte til

Podcasts du skal lytte til

Ingen hemmelighed, at jeg elsker at arbejde med data. Men det er også én af mine interesser. Vi prøver alle at holde os opdateret på vores interesser, om det er håndbold, pileflet, fluefiskeri eller vandpolo.

Én af mine klare favoritter til at holde mig opdateret, er at lytte til podcast. Det er forholdsvis nemt at gå til, om det er på vej til arbejdet eller en tur med barnevognen for at få den lille til at sove (længere).

Så hvis du har mod på noget data i ørene, så læs med.

Data Framed: Denne podcast af DataCamp, handler om Data Science. Dvs. hvordan matematik og algoritmeudvikling eksempelvis kan hjælpe med at udarbejde anbefalingssystemer. Høj nørde faktor, og på engelsk.

Data Stories: Har desværre ikke fået lyttet så meget til denne podcast, men har hørt godt om den, især pga deres fokus på dybde indenfor data visualisering.

Dataklubben: Her bliver der nørdet igennem. Søren og Jens-Jacob tager ud til forskellige virksomheder, hvor vi hører krigshistorier fra frontlinjen. Her får jeg inspiration og råd til, hvordan jeg kan bruge data og værktøjer i mit arbejde.

Datasaurus Rex Podcast: Data visualiseringer er kodeordet. Hvert afsnit tager udgangspunkt i et dygtigt menneske, der forstår at udnytte forskellige metoder og værktøjer til visualisering.

DataSnak: De tre gode mænd, JeppeAdam og Anders tager et aktuelt it-fagligt eller it-politisk emne op. Med deres brede viden og humor, kan de gøre alt fra EU copyright-direktiver, blockchain til e-sport interessant, samt fortalt i øjenhøjde. Har selv haft fornøjelsen af at være med i et afsnit noget tid tilbage.

Kortsluttet: De gæve gutter Mikkel og Esben, tager dig igennem alt muligt indenfor teknologi. Så ikke kun fokus på data, men alt fra hvordan du bedst søger på Google eller elektroniske dimser der holder øje med vand i kælderen. Der er et rigtig godt sammenspil mellem værterne, de hygger sig, hvilket gør at jeg gerne vil lytte med.


techliv: Er et uafhængigt dansk techmedie, sat i verden af de to tidligere DR-folk Nicolai Franck og Anders Høeg Nissen. Igen er det pga værterne at jeg lytter til denne podcast, men også fordi de hverken er tech-paranoide eller tech-jubelidioter. De dækker mange emner, men man er ikke i tvivl om hvad de mener om emnet. Giv dem et lyt!

Vi er data: Er en podcast fra Radio Loud, af ENIGMA – museum for post, tele & kommunikation. Værten er fantastiske Marie Høst, som undersøger hvordan teknologien ændrer vores liv på ganske uventede måder. Samt hvordan vi er med til at fremtvinge anvendelsen af teknologier.


Bonus Podcast: Hvis du er til historier fra “den mørke side af internettet”, så kan jeg klart anbefalde Darknet Diaries af Jack Rhysider. Her hører vi historier om cybercrime, både fra de gode (blue team) og knap så gode (red team) hackere. Start gerne med ep 50, som handler om hvordan det amerikanske militær hackede ISIS og udførte Operation Glowing Symphony 💻🤖 -> https://darknetdiaries.com/

Læs mere om data her 👇