Min Data: Top 3 Data Nyheder – Uge 4

Top 3 Data Nyheder - Uge 4

Hejsa,

Pga lidt sygdom hos undertegnede, bliver det til en kort version denne gang. Så ikke de store tanker, men stærke citater fra de tre vigtigste nyheder fra sidste uge omkring min og din data.

Det handler om:

  • Alle veje fører til valdemarsro.dk
  • EU-domstolen står på forbrydernes side
  • Google Topics tager over for FLoC

God læselyst!


1. Alle veje fører til valdemarsro.dk

Hvorfor er det vigtigt at vide? Har du altid undret dig over at hver gang du søger på en opskrift, så kommer valdemarsro altid frem? Så er her chancen for at lære om det der hedder SEO (på dansk “Søgemaskine Optimering”). For hvorfor får du hele tiden de samme sider frem, når du søger?

PageRank. Det er navnet på den algoritme, som er med til at sikre, at der gives troværdige og relevante svar, når du søger på Google.

Læs den her 👇 og find andre spændende artikler fra DR Medieforskning.

Link: https://www.dr.dk/om-dr/fakta-om-dr/medieforskning/medieudviklingen/2021/alle-veje-foerer-til-valdemarsrodk


2. EU-domstolen står på forbrydernes side

Hvorfor er det vigtigt at vide? Nick Hækkerup har tidligere sagt, at: “øget overvågning giver tryghed, hvilket er frihed for borgerne“. Hvilket ikke kunne være længere fra sandheden. Nu anklager selv samme mand, at fordi EU-domstolen vil have Danmark til at stoppe general tele-logning (masseovervågning), at de går forbrydernes ærinde.

”Det er den type forbrydelser, som vi desværre ikke længere kan efterforske, fordi EU-domstolen står på forbrydernes side,” sagde Nick Hækkerup.

Her er jeg meget enig med direktør Jacob Mchangama fra Justitia’s kommentar: ”Det virker til, at justitsministeren ikke anerkender, at privatlivets beskyttelse har en anerkendelsesværdig interesse. Det er godt nok vildt,”

Læs mere i artiklen 👇 og se video fra samrådet i Twitter tråden.

Link: https://advokatwatch.dk/Advokatnyt/Politik/article13686656.ece og https://twitter.com/kjaerulv/status/1486636626231111680


3. Lær den nye Topics API for Privacy Sandbox at kende

Hvorfor er det vigtigt at vide? Konceptet bag den nye teknologi er, kort fortalt at din Chrome-browser identificerer bestemte emner, du er interesseret i. Alt efter det du besøger af hjemmesider. Fx være sport, mad eller finans. Når du så besøger en hjemmeside, vil Chrome-browseren returnere et Topic og de reklamer du ser, vil således blive baseret på disse emner. Meget mere generaliserede, og knap så privatlivs invaderende.

Men at være mindre skræmmende end FLoC betyder ikke, at det er godt. Teknologien vil fortælle tredjeparts trackere om, hvilken slags hjemmesider du besøger, og det kan hjælpe websteder og annoncører med at identificere dig på tværs af enheder. Privatlivsorganisationen Electronic Frontier Foundation

Læs hele historien her 👇

Link: https://blog.google/products/chrome/get-know-new-topics-api-privacy-sandbox/


Bonus

Titel: ID.me bruger ansigtsgenkendelse til at matche op imod en database, indrømmer CEO

Link: https://www.theverge.com/2022/1/26/22903437/id-me-facial-recognition-databases-irs-match

Titel: Følg stigningen af Covid smitte, ved at følge dårlige anmeldelser af duftlys på Amazon.

Link: https://twitter.com/nick_beauchamp/status/1473509106187223043

Læs mere om data her 👇